Welkom op onze website...
gratis info over alle verzekeringen!

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen kunnen zijn...

verzekering informatie

Schuldsaldoverzekeringen

Bij een schuldsaldoverzekering komt het er op neer dat de financiële instelling de zekerheid heeft dat u een bepaald, openstaand, bedrag kunt betalen. Daarom wordt er door financiële instellingen vaak gezegd dat u een schuldsaldoverzekering moet afsluiten wanneer u een woonkrediet wil afsluiten.

Voor u heeft de schuldsaldoverzekering ook diverse voordelen. Zo beschermt u uw gezin in het geval van overlijden van personen die het woonkrediet hebben ondertekend. Het is al erg genoeg dat u een geliefde moet missen en u wilt zich dan niet bezighouden met financiële rompslomp.

Deze verzekering kunt u zelf samenstellen, waar u zich prettig bij voelt. Zo kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat de schuldsaldoverzekering wordt verdeeld over de personen die het woonkrediet hebben ondertekend. In deze gevallen wordt er vaak 50% voor elke partner voorzien. Voelt u zich prettiger om 100% voor iedere persoon verzekerd te zijn, dan kunt u er voor kiezen om de verzekering zo af te sluiten, zodat iedere persoon die het woonkrediet heeft ondertekend voor 100% is verzekerd. Het is wel verstandig om de persoon die voor het meeste inkomen zorgt in de schuldsaldoverzekering op te nemen en dit ook zo te vermelden. Bijvoorbeeld: wanneer iemand 75% en de ander 25% van het inkomen binnenbrengt, is het verstandig dit op te nemen in de schuldsaldoverzekering, zodat het voor de financiële instelling duidelijk is wie er bij het overlijden wel en niet zijn verplichtingen zou kunnen nakomen. Is een schuldsaldoverzekering verplicht? Nee, maar vaak in de praktijk wel!

Voor de betaling van een schuldsaldoverzekering kunt u kiezen tussen een gespreide betaling en een eenmalige betaling. De eenmalige betaling dient te geschieden bij aanvang van de verzekering. Wilt u liever een gespreide betaling betalen, kunt u kiezen tussen maandelijks, kwartaal of jaarlijks. Bij de gespreide betaling komt er wel rente kijken, daarom kan het interessant zijn om alles in eens te betalen. Hierbij is het wel ineens een groot bedrag, dus belangrijk om te bekijken of dit haalbaar is voor u.

Veel banken koppelen u al aan een schuldsaldoverzekering. Echter kunt u zelf kiezen waar u deze verzekering af wilt sluiten. Dit staat in het wetsartikel van het hypothecaire krediet. Op deze manier kunt u zelf kiezen waar u zich het prettigste bij voelt en kunnen banken niet eenvoudig onderlinge afspraken maken met een verzekeringsmaatschappij. Zorgt u er voor dat u goed verzekerd door het leven gaat? Dan is het slim dat u nu kiest voor een schuldsaldoverzekering! Hopelijk heeft u hem niet nodig, maar het is wel verstandig om er een af te sluiten!