Welkom op onze website...
gratis info over alle verzekeringen!

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen kunnen zijn...

verzekering informatie

Reisverzekeringen

Wanneer u een reisverzekering afsluit, bent u verzekerd voor verschillende verzekeringsproducten. Het is namelijk een verzameling van diverse verzekeringen, zoals: ziektekosten, pech/ongevallen hulp, bagage, ongevallen verzekering, expat verzekering en annuleringsverzekering. Bij de meeste verzekeringen kunt u zelf uw pakket samenstellen. Hoe meer u in uw verzekering opneemt, hoe meer premie u zult betalen. Hiertegenover staat wel dat u meer hulp en vergoeding krijgt indien dit nodig is. De zekerheid is dus wel groter.

Het is verstandig om voor het afsluiten van de reisverzekering te bekijken waarvoor u zich wilt verzekeren. Kijk bovendien goed waarvoor u al verzekerd bent, want anders gaat u dubbele kosten betalen, die helemaal niet nodig zijn. Het kan namelijk zijn dat u via de autoverzekering of ziektekostenverzekering al mogelijk gedekt bent.

Ga dus na voor welke risico's u verzekerd bent en zo voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent. Wanneer u de volledige reisverzekering neemt, is het mogelijk dat u dus al verzekerd bent. Een voorbeeld van iets wat niet door veel verzekeringen wordt gedekt is opname in een buitenlands hotel.

U kunt kiezen tussen een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is er bijvoorbeeld voor wanneer u éénmalig op vakantie gaat (ik nam er zelf eentje voor een tripje naar Brazilie). Een doorlopende reisverzekering geldt het gehele jaar door en voor alle vakanties die u boekt. Het kan vaak al voordeliger zijn om een doorlopende reisverzekering te nemen bij het twee keer per jaar op vakantie gaan in plaats van twee kortlopende reisverzekeringen te kiezen voor diezelfde vakanties.

Wanneer u een reis boekt, kunt u hierbij een annuleringsverzekering bij nemen. Dit betekent dat u bijvoorbeeld geld terug krijgt wanneer u uw vakantie moet annuleren in geval van nood. Dit kan bijvoorbeeld komen door een sterfgeval in de familie of om financiële redenen die zich onverhoopt hebben voorgedaan. Wilt u zich nog meer laten verzekeren, dan kunt u ook kiezen voor speciale verzekeringen. Zo bent u voor bijzondere risico's verzekerd. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u met uw eigen caravan op vakantie gaat.

Zoals in het begin benoemd is er ook een expats premie. Dit kan voor u gunstig zijn wanneer u voor langere tijd in het buitenland gaat werken. Deze kan zo samengesteld worden, wat het beste bij u past. In het buitenland kan altijd iets gebeuren en u wilt dan niet voor verassingen te komen staan. U wilt vaak zoveel mogelijk voorbereid zijn op onverwachte momenten. Zeker wanneer u ziek wordt en naar het ziekenhuis moet, kan een goede verzekering belangrijk zijn. Zowel voor het regelen van belangrijke zaken tijdens uw ziekte als voor het kostenplaatje.