Welkom op onze website...
gratis info over alle verzekeringen!

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen kunnen zijn...

verzekering informatie

Oldtimer Autoverzekering

Bent u in het bezit van een Oldtimer? Dan is het u aan te raden eens te kijken naar de Oldtimer autoverzekering. U kunt deze verzekering ten alle tijden aanvragen en het maakt niet uit of u de auto gebruikt voor het dagelijkse verkeer, als verzamelobject of alleen voor pleziertochtjes. In alle gevallen moet u uw auto verzekeren. U kunt zelf kiezen voor een autoverzekering voor iedere andere auto, of kiezen voor een verzekering voor Oldtimers. Dit is een speciale verzekering met extra dekkingen.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten of uw auto daadwerkelijk een Oldtimer is. Vele instanties tellen 25 jaar als een Oldtimer. Is uw auto dus 25 jaar of ouder, dan valt het in de categorie oldtimer. Echter er zijn ook instanties die een andere leeftijd kunnen hanteren. Daarom is het van belang goed de voorwaarden door te nemen. Waar door de instanties ook nog naar wordt gekeken is bijvoorbeeld het type en model van de auto. Zo worden sportwagens en cabriolets over het algemeen al eerder als oldtimer gezien, bijvoorbeeld al na die eerdergenoemde 15 jaar.

Er zijn in het land diverse clubs en verzekeringen voor oldtimers. Iedere club en verzekering heeft zijn eigen eisen en voorwaarden. Zo kan het zijn dat u alleen wordt toegelaten in de club wanneer u in het bezit bent van een bepaald merk auto of bepaald model. Ook kan de leeftijd van een auto een rol spelen. Wat kan deze club betekenen voor een verzekering? Het zit zo dat de meeste clubs en verenigingen aangesloten zitten bij een verzekeringsmaatschappij. Wordt u ligt van deze club of verzekering, kunt u voor de collectieve oldtimerverzekering kiezen. Deze collectieve verzekeringen hebben vaak gunstige voorwaarden en bovendien een aantrekkelijke, lage, premie.

Wilt u een oldtimer verzekering aanschaffen, dan zult u uw oldtimer eerst moeten laten taxeren. De verzekeringsmaatschappij wil weten hoeveel uw oldtimer waard is. Dit moet na bepaalde perioden worden herhaald. Dit kost allemaal geld. De waarde van uw oldtimer bepaald hoe hoog uw premie zal worden. Ook moet u kijken naar hoeveel kilometer u per jaar mag rijden en hoe vaak u van uw auto gebruik mag maken. Dit staat bij veel verzekeraars vast.

Staat uw oldtimer nog in de schuur? Tijd om hem er uit te halen dan want nu kunt u online uw oldtimer autoverzekering afsluiten. Doe het vandaag nog want het is toch zonde om deze auto in de schuur te laten staan!