Welkom op onze website...
gratis info over alle verzekeringen!

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen kunnen zijn...

verzekering informatie

Motorverzekering

Een motorverzekering kunt u afsluiten als u gebruik maakt van motorvoertuigen op zowel vier wielen als op twee wielen. Ook is het mogelijk om je voor zes wielen te verzekeren; dus voor zowel auto als motor. Het is aan u welke keus u maakt en wat het beste bij u past.

Wanneer u zich verzekert met de motorverzekering, zitten er enkele waarborgen in. Zo heeft u de burgerlijke aansprakelijkheid. Deze is wettelijk verplicht. Deze burgerlijke aansprakelijkheid dekt de schade die u heeft toegebracht aan anderen, voor zowel lichamelijke schade als materiële schade. Welke waarborgen er nog meer in zit is de mini-omnium. Dit houdt in dat u verzekerd bent tegen onder andere brand en diefstal, maar ook tegen natuurkrachten zoals bijvoorbeeld storm, sneeuw en veel waterval. Bovendien bent u verzekerd wanneer u een aanrijding heeft met een dier. Dit is iets wat u kunt overkomen en wat veel schade aan uw moto kan veroorzaken. Alle schade wordt gedekt, indien u hier voor verzekerd bent. U zult dan ook premie moeten betalen voor deze mini-omnium. Wat nog meer gewaarborgd wordt is de rechtsbijstand. Het is mogelijk dat u schade wordt toegebracht waaraan u zeker geen schuld heeft.

Het kan zijn dat u juridische hulp nodig heeft om de juiste schade te vergoeden. Deze administratieve kosten en juridische hulp vallen binnen uw verzekering. Om u zo goed mogelijk te helpen, zal er altijd een onpartijdige partij ingeschakeld worden die staat voor uw belangen. Ook is het mogelijk om volledige bijstand als waarborgen erbij te kiezen. Dit betekent dat u vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week, hulp kunt opvragen in geval van nood en/of pech. Dit geldt voor zowel binnen- als buitenland, en tot u uw motoverzekering opzegt.

Wat helemaal nieuw en uniek is op de Belgische markt is, dat u zich kunt verzekeren tegen uw eigen lichamelijke letsel op de motor. Op de motor bent u erg kwetsbaar. Het is niet altijd uw eigen schuld wanneer u lichamelijk letsel op loopt. Wanneer een autobestuurder aansprakelijk is, kan het lange tijd duren voordat u iets terug ziet van de vergoeding. Daarom kan het verstandig zijn uzelf al goed te verzekeren. Deze verzekering dekt veel, van schrammetjes tot volledige invaliditeit. Heeft u al een motorverzekering? Denkt u er dan eens over na of u een aanvullende verzekering er bij moet nemen. Het kan veel schade voorkomen en een hoop gedoe besparen als er zich een ongeluk voordoet. Zorgt u er voor dat u in ieder geval goed bent verzekerd!