Welkom op onze website...
gratis info over alle verzekeringen!

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen kunnen zijn...

verzekering informatie

Levensverzekeringen

Levensverzekeringen zorgen er in het kort gezegd voor dat u een bedrag uitbetaald krijgt wanneer u voor een bepaalde datum nog in leven bent. Dus hebt u een levensverzekering afgesloten, dan kunt u dit zien als een soort sparen. Bent u voor een bepaalde datum nog in leven (die is afgesproken met de verzekeringsmaatschappij) dan zorgt de verzekeringsmaatschappij ervoor dat u dit bedrag uitbetaald krijgt. Zo heeft u een extra centje.

U kunt voor diverse redenen kiezen voor een levensverzekering. Zo kunt u deze aangaan om voor uw pensioen te sparen. U hebt de levensverzekering afgesloten voor uzelf, dus komt het geld vrij, dan is het voor u. Wanneer u spaart voor uw pensioen, kunt u afspreken dat het op uw pensioenleeftijd wordt uitgekeerd.

Het is ook mogelijk om voor uw kind te sparen met uw levensverzekering. Het bedrag kan dan worden uitgekeerd wanneer het kind meerderjarig wordt. Degene voor wie het bedrag bedoeld is, moet dan op die dag meerderjarig worden. Dit wordt ook wel het ING Horizon Plan 18+ genoemd.

Een levensverzekering kan ook een goede belegging voor u zijn. Dit is doordat veel verzekeringen zijn gekoppeld aan beleggingsfondsen. Bovendien is het fiscaal vaak aantrekkelijk om via een levensverzekering te beleggen. Er zijn via bijvoorbeeld de ING diverse manieren om te beleggen. Alle beleggingen hebben hun eigen voor- en nadelen. Het is aan u om te beslissen wat het beste bij u past.

Kort samengevat kunt u de levensverzekering gebruiken voor een extra zakcentje, bijvoorbeeld voor een aanvullend pensioen of voor het aflossen van een toekomstige schuld. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de koopsompolis. Ook kunt u een gemende verzekering nemen. Dit is een combinatie van een hypotheek en financiering. Het is zelfs mogelijk om een studieverzekering te nemen op uw levensverzekering. U kunt zich dus voor vele zaken verzekeren binnen uw leven.

Een levensverzekering wordt de laatste jaren steeds meer aangeraden en steeds meer mensen maken hier ook gebruik van. Het is een risico dat u gaat lopen maar als u op de afgesproken datum nog in legen bent dan kunt u een mooi bedrag krijgen uitgekeerd. Durft u dit aan? U kunt het zien als een soort van sparen, dus waarom zou u het niet proberen? Uw kinderen kunnen ook mee doen bij deze levensverzekering. Als u er voor wilt zorgen dat u goed bent verzekerd dan kunt u kiezen voor een levensverzekering die u bij verschillende maatschappijen af kunt sluiten.