Welkom op onze website...
gratis info over alle verzekeringen!

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen kunnen zijn...

verzekering informatie

Fietsverzekeringen

Wanneer u een fiets aanschaft, kunnen er zich in de toekomst allerlei zaken voordoen die voor u negatieve financiële gevolgen kunnen hebben. Daarvoor is de fietsverzekering uitgevonden. Zo kan er schade aan uw fiets optreden door bijvoorbeeld een val, maar het is ook mogelijk dat uw fiets gestolen wordt. In beide gevallen worden er bepaalde vastgestelde bedragen afgesproken.

Ondanks dat een fietsverzekering niet verplicht is, kan het u wel goed doen. Wanneer u bijvoorbeeld een ongeluk heeft en er materiële schade is opgetreden, zorgt uw verzekering ervoor dat zij deze kosten betalen. Ook wanneer uw fiets wordt gestolen, worden de kosten door de verzekering betaald. Bij diefstal is het wel van belang dat u uw fiets op slot heeft gezet met een erkend slot van de verzekeringsmaatschappij. Door middel van het inleveren van twee sleutels (dus de sleutel die u altijd gebruikt en een reservesleutel) laat u zien dat uw fiets op slot stond op het moment van de diefstal. Wilt u weten welk slot u kunt gebruiken? Dan kunt u informatie aanvragen bij de fietshandelaar en/of bij uw verzekeringsmaatschappij. Zij zullen u wijzen op een slot was een erkend keurmerk heeft en waardoor uw verzekering dus ook geldig is bij uw gestolen fiets.

U kunt een fiets hebben voor recreatief gebied, voor bijvoorbeeld naar school of naar de stad te fietsen. Ook is het mogelijk dat u voor sportief gebied een fiets gebruikt. Voor alle soorten fietsen is het mogelijk de verzekering af te sluiten. Dezelfde voorwaarden gelden. De verzekeringen worden op maat gemaakt. U kunt dus zelf kiezen waar u voor verzekerd wilt zijn. Zo betaalt u alleen premie voor datgeen u belangrijk vindt om in de verzekering op te nemen. Zo wordt het dus echt uw persoonlijke verzekering voor uw fiets.

Heeft u besloten een fietsverzekering te nemen? Dan kunt u ook nog kiezen voor een uitbreiding op de fietsverzekering. Dit houdt in dat u kunt kiezen voor een bijstandverzekering en een persoonlijke ongevallendekking. Heeft u bijvoorbeeld uw fiets meegenomen op vakantie en wordt hij gestolen? Dan zorgt de bijstandsverzekering ervoor dat u een vervangende fiets krijgt, ter plaatse. Ook wanneer u met u fiets valt en hier medische kosten aan zijn verbonden. Zullen deze ook gedekt worden bij het nemen van een aanvullende bijstandverzekering.

De persoonlijke ongevallendekking gaat hier nog iets verder in door bijvoorbeeld door tijdelijke werkongeschiktheid in de premie op te nemen.