Welkom op onze website...
gratis info over alle verzekeringen!

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen kunnen zijn...

verzekering informatie

Familiale verzekeringen

Kort gezegd is het zo wettelijk vastgesteld wat wanneer u schade veroorzaakt aan derden, dat u verantwoordelijk bent voor deze schade. Dit wil zeggen dat u de schade moet vergoeden. Dit kunt u doen door zelf te betalen, maar u kunt zich er ook voor verzekeren. Heeft u kinderen of komt er iemand oppassen op de kinderen, dan bent u ook voor hen aansprakelijk. Zij vallen onder uw hoede, dus onder uw aansprakelijkheid. Dit geldt zelfs voor uw huisdieren. Heeft u een kat die de auto van de buren heeft bekrast? Dan bent u als persoon aansprakelijk en zult u deze schade dienen te vergoeden. Om u voor al deze zaken te verzekeren, bestaat er de familiale verzekering. Dit is dus een verzekering voor het hele gezin.

De familiale verzekering is geen wettelijk verplichte verzekering. U hoeft deze dus niet af te sluiten, het is uw eigen keuze. Toch is het voor uzelf verstandig om deze af te sluiten. Zowel voor een gezin als voor alleenstaanden. De familiale verzekering dekt de burgerlijke aansprakelijk, maar bovendien ook extra kosten die bijvoorbeeld gemaakt kunnen worden wanneer er via de rechtbank een onenigheid wordt besproken. Als u het niet eens bent met de persoon die vergoeding van u eist, zal dit via de rechtbank besproken moeten worden. Dit kost vaak veel geld en daarom is een verzekering verstandig af te sluiten. Deze worden grotendeels vergoedt. Zeker doordat u niet in de hand heeft wat uw kinderen en huisdieren veroorzaken, kan u zichzelf zo positief indekken.

Wilt u deze verzekering afsluiten, dan is het van belang dat u zich verdiept in de verzekeringen van diverse verzekeringsmaatschappijen. Er bestaan namelijk grote verschillen tussen de diverse verzekeringsmaatschappijen. Deze verschillen liggen in de dekking, premie en uitsluiting. Het is dus belangrijk te weten waar u zich voor wilt verzekeren en hoeveel premie u hiervoor over heeft. In de meeste gevallen zijn alleenstaanden en 50+ers groeperingen die minder premie betalen dan personen die niet binnen deze categorieŽn vallen. Dit komt doordat verzekeringsmaatschappijen verwachten minder kans op vergoeding te moeten uitkeren. U bent dus een minder groot risicogeval en dan hoeft u ook minder premie te betalen. Doet u bijvoorbeeld een blessuregevoelige sport als paardrijden of vangt u kinderen thuis op, dan betaalt u vaak meer premie. In deze gevallen bent u een groter risicogeval. Wanneer u bijvoorbeeld op andermans kinderen past (betaald) en de kinderen brengen schade aan anderen aan, dan vallen zij onder uw aansprakelijkheid. U bent dus degene die moet zorgen dat die schade vergoed wordt.