Welkom op onze website...
gratis info over alle verzekeringen!

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen kunnen zijn...

verzekering informatie

Caravanverzekeringen

Wanneer u op vakantie gaat met de caravan, zult u de caravan ook apart moeten verzekeren. Mocht er iets gebeuren, heeft de caravanverzekering vele voordelen.

De caravan is het gehele jaar door verzekerd. Dit wil zeggen dat hij dus ook verzekerd is wanneer hij gestald staat. U zult denken dat er tijdens de stalling niks kan gebeuren, maar niets is minder waar. Wat doet u bijvoorbeeld als uw caravan wordt gestolen of wanneer er brand uitbreekt en uw caravan niet verzekerd is? Precies, dan is het enorm fijn dat u er toch voor heeft gekozen om uw caravan het gehele jaar door te laten verzekeren.

U kunt zelf kiezen voor de soort dekking die u wilt. Voorbeelden zijn dat u één tot vijf jaar de nieuwwaarde van uw caravan terugkrijgt bij diefstal of het Total loss zijn. De hoeveelheid jaren is afhankelijk van de premie die u kiest.

Wilt u direct verzekerd rondrijden, dan kunt u kiezen voor de voorlopige dekking. U bent meteen verzekerd wanneer u wegrijdt. Ook het is mogelijk dat u schade aan anderen toebrengt met uw caravan. Ook al gebeurt dit vaak niet expres, toch is het niet altijd gedekt door andere verzekeringen. Bij een caravanverzekering worden deze extra kosten gedekt tot een bepaald bedrag. Wanneer u op vakantie bent en uw caravan wordt gestolen of gaat helemaal kapot, dan wordt ook het vervangend verblijf bekostigd tot een maximum afgesproken bedrag.

Omdat ieder persoon en iedere situatie van die persoon anders is, kunt u zelf de verzekering kiezen die bij u past. Zo zijn er diverse pakketten en kunt u ze zelf uitbreiden met premies. Bijvoorbeeld kunt u kiezen of u hagelschade wel of niet meeverzekerd bij een toercaravan. Bij een vouwwagen en stacaravan is dat standaard opgenomen in de verzekering.

Als laatste is het belangrijk om te informeren of u een groene kaart nodig heeft voor uw caravan. Er zijn namelijk landen waarin dit verplicht is. Dan heeft u namelijk niet genoeg aan de groene kaart van uw auto. Voorbeelden van landen waarin deze groene kaart voor de caravan verplicht is zijn: Duitsland, Spanje en Polen. Ook in andere landen kan het nodig zijn, dus informeer hier tijdig naar.

Zorgt u er voor dat u zorgeloos op vakantie kunt gaan met een caravanverzekering? Neem de tijd om een goede en passende verzekering te kiezen die bij u past en sluit hem online af!