Welkom op onze website...
gratis info over alle verzekeringen!

Wij weten hoe ingewikkeld verzekeringen kunnen zijn...

verzekering informatie

Bromfietsverzekeringen

Wanneer u in het bezit bent van een bromfiets of scooter, zult u een bromfietsverzekering af moeten sluiten. Deze bromfietsverzekering is gans anders dan die van een auto. Een auto kent een bonus/malusregeling. Deze is bij een bromfietsverzekering niet van kracht. Het maakt dus niet uit of en hoeveel schade u ooit heeft opgelopen. Het is een vaststaand jaarbedrag. Toch zijn er factoren die bepalen welke hoogte u moet betalen. Zo zijn leeftijd, woonplaats, soort bromfiets en de gekozen dekking van invloed.

Wilt u alles verzekerd hebben of alleen een WA verzekering? Al deze keuzes bepalen mede de hoogte van de premie. De WA dekking is verplicht. Voor alle bijkomende dekkingen kiest u zelf. Zo kunt u de WA dekking uitbreiden met bijvoorbeeld een diefstaldekking of een diefstaldekking plus cascodekking. Met de cascodekking is uw gehele bromfiets verzekerd. Zowel bij schade van een ander als bij schade aan uzelf.

De premie die u hierbij moet betalen wordt dus bekeken aan de hand van uw leeftijd en woonplaats. In de ene plaats is de kans op diefstal groter dan de ander. Ook leeftijd speelt een rol bij de kans op schade voor de verzekeringsmaatschappij.

Wat u ook kiest, u bent altijd gedekt voor valhelmen, hulpverlening en verhaalservice. Dit wil zeggen dat er maximaal €70 wordt uitgekeerd wanneer er schade is aan uw helm. Bovendien kunt u altijd hulp krijgen in geval van nood en worden deze kosten ook gedekt. Deze dekking is van kracht in zowel België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. Bovendien bent u verzekerd in bemiddeling voor het verhalen van schade. Deze kosten kunnen enorm in de papieren lopen, dus hier kunt u veel profeit aan hebben.

Bij de WA-dekking bent u verzekerd tot maximaal €5.000.000,00 bij letselschade en maximaal €2.500.000,00 bij verkeersschade. Dit is wel de schade die u een ander toebrengt, dus daar waar u aansprakelijk voor bent.

Ook is het mogelijk dat uw bromfiets gestolen wordt. Hiervoor kunt u de diefstaldekking kiezen binnen uw bromfietsverzekering of scooterverzekering. Wordt uw bromfiets gestolen, dan wordt er tot een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit is afhankelijk van uw premie die u betaald. Een voorwaarde hiervan is dat uw bromfiets met een ART goedgekeurd slot wordt vergrendeld. Wanneer u een goedgekeurd slot heeft gebruikt en uw bromfiets is gestolen, dan krijgt u een bedrag uitgekeerd. Heeft u uw bromfiets niet met een goedgekeurd slot gesloten dan keert de verzekering niets uit. Wilt u weten welke sloten dit zijn, kunt u informeren bij uw bromfietsverkoper of op internet.